maandag 1 juni 2009

Tupac: het vervolg (slot)

Voor onze trouwe fans volgt hier dan (eindelijk!) het langverwachte vervolg op 'de Tupac story'. Om het geheugen nog even op te frissen: deze Rwandese 'Hans Klok' wist in de vorige aflevering een 12 meter lange kabel in een 7 meter lange verstopte buis te laten verdwijnen. Een knap staaltje werk, maar niet het talent waar wij naar op zoek zijn...

Na crisisberaad met Omar besluiten we een nieuwe kabel te kopen en onze 'Duvel' wegens zijn successen uit het verleden wederom uit te nodigen. De rolverdeling is al gauw duidelijk: Duvel in de put, Omar (vandaag uitgerust met pet en jas van Dr. Wali in verband met neerslag) als fotograaf, Rutger in de sloot (op zoek naar pijp of kabel) en Harmen als opzichter.

Foto: Omar de fotograaf, met geleende pet en jas van Dr. Wali

Tupac komt nog even polshoogte nemen, om te kijken of er misschien nog wat werk voor het is te verrichten. We moeten hem teleurstellen en vragen hem vriendelijk om op de tribune (de brug) plaats te nemen.

Het valt nog niet mee om de buis te ontstoppen. Na een paar uur prikken, spoelen met water, put leegpompen met een emmertje (werkt beter dan een kapotte pomp), foto's maken, prikken, nog meer spoelen hebben we eindelijk geluk: de kabel komt uit in de rivier!! We buigen het einde van de kabel krom, knopen er een groot stuk touw aanvast en trekken het door de buis om deze zo goed mogelijk schoon te maken. Hehe: we kunnen eindelijk waterstanden meten!!

Gemiddeld aantal toeschouwers: circa 80 (en dat de hele dag lang...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten